Безплатна доставка над 69.99лв до офис на ЕКОНТ до 2кг
    Категории

    0

      Най-новите технологии в макарите на Prologic.

      Дата: 2021-10-15

      Представяме на Вашето внимание разяснения какво точно стои зад съкращенията и имената в новото поколение макари от Prologic!

       

       

       

      Bite&Fight Integrated Freespool System

      Bite and Fight - байтрънър режим на макарата, който е отделен от предния аванс, но дава плавен и прецизен контрол, когато рибата рязко реши да се дърпа.

       

      Dura Oil

      Патентовано масло, разработено специално за бранда, което предлага отлична защита на компонентите на макарата срещу корозия и износване. Dura Oil действа, като създава специален филм около обработените части, който ги предпазва от множество враждебни сили, включително щети, отломки, вода и износване.

       

       

      Dura Grease

      Нашата собствена грес, която е изцяло изработена по поръчка за нашите макари. За разлика от традиционните смазки за макари, Dura Grease работи постоянно при температури между -30 ° C до 160 ° C и предлага много по-добра лепкавост, като гарантира, че зъбните колела винаги са покрити със слой от тях, дори когато се допират. Това значително подобрява устойчивостта на корозия, гладкостта и прави вътрешността на макарата много по-издръжлива.

       

       

      Fixed Gear Construction (FGC)

      В макара с FGC зъбното колело е фиксирано директно към тялото на макарата. Това предлага изключително стабилно и гладко усещане, а също така значително удължава живота на макарата.  

       

      Graphite Reinforced Composite

      GRC  роторите и корпусите са изработени от супер здрав графитен композитен материал, който е проектиран да бъде издръжлив, лек и устойчив на корозия. Корпусите и роторите, изработени от този материал, са здрави, стабилни и изградени да издържат дълго време.

       

      Torque Shift 1

      Зацепваща система с отливка за дълготрайна и издръжлива работа. Тя плавно и ефективно прехвърля мощност от дръжката директно към ротора на макарата.

       

       

      Friction Control System 1

      Тази система за плъзгане използва омаслени, филцови шайби, които предлагат гладко и силно представяне.

       

      Friction Control System 2

      Тази авансова система използва шайби изработени от карбон - това предлага изключително гладко и по-мощно приплъзване, което придава и по-добър контрол върху отпускането и затягането на аванса.

       

      Friction Control System 3

      Шайбите, използвани в тази система за плъзгане, са направени в трислоен дизайн - един слой от фибростъкло плюс по един слой от карбонови влакна от двете му страни. Това придава на шайбите ненадмината твърдост, което води до изключително гладко и мощно спиране на рибите. Шайбите също могат да се преобръщат и да се използват от двете страни, което значително удължава живота им. Една от най-добрите системи за аванс, използвани в макарите Prologic.

       

       

       

      CCS Fast drag

      Бърз и прецизен аванс с карбонови шайби. Нещата се случват бързо, когато голяма риба е закачена, така че трябва да можете да реагирате възможно най -бързо. С нашия CCS-Fast Drag можете да преместите аванса си от напълно отворено до напълно затворено положение само за две пълни завъртания, което Ви дава пълен контрол върху това как ще си играете с рибата.

       

      Hydro Sealed Drag

      HS Drags разполагат с гумено уплътнение, което предпазва системата от проникване на вода. Това поддържа системата гладка, мощна и надеждна.

       

      BR-S - Braid Ready Spool

      С BR-S вече няма нужда да използвате монофиламент като подложка на вашите макари. Макарата е снабдена с гумена лента или гравирани каналчета, които спират хлъзгането на плетеното влакно при силно напрежение. Нищо не трябва да се изплъзва, когато вадите голяма риба.

       

      Aero Lip

      Aero Lip е проектиран да помогне на риболовците значително да увеличат разстоянието и точността на хвърлянето си. Специфичният, фино настроен ъгъл на шпулата позволява на линията да остави много по-малко триене при хвърляне, отколкото при стандартните макари.

       

      Dynamic Line Management

      Благодарение на активирането на удължено повдигане на макарата, DLM означава, че линията ще бъде перфектно разпределена по цялата шпула. Това е ключова характеристика на много съвременни макари и поддържа подобрена функция на изнизване, позволявайки на риболовците да правят по-дълги и по-точни замятания.

       

      UPLL (Uniformed Parallel Line Lay)

      Използвайки нашия специално проектиран червячен вал, макарите с UPLL предлагат безупречна линия, подредена върху шпулата. Това помага за увеличаване на разстоянието и ефективността при замятане дори с финно плетено влакно или монофиламент. Последователността на навивките е просто перфектна.

       

       

      UPLL+ (Uniformed Parallel Line Lay Plus)

      Нашият специално проектиран червячен вал със супер бавно зацепване означава, че всеки път ще постигнете безупречна подредба на линията, лежаща върху шпулата. Това помага за увеличаване на разстоянието и ефективността при замятане дори с финно плетено влакно или монофиламент. UPLL+ предлага ниво на подредба и последователност в редовете, което няма аналог на пазара.